RESTAURATIES

Een schilderij, of het nu geschilderd is op doek of paneel, bestaat uit natuurlijke materialen die met de jaren verouderen. Dit is niet erg, maar het betekent wel dat het af en toe een ‘onderhoudsbeurt’ nodig heeft zodat het er weer 30 tot 50 jaar tegen kan. Niet alleen voor de levensduur van het object maar ook voor het behoud van het uiterlijk en de waarde. Aanslag, uitdroging en verkleuren van vernis zijn zaken die nou eenmaal niet te voorkomen zijn als een schilderij bij u aan de muur hangt. Licht, wisselende temperaturen, luchtvervuiling en vocht of droogte hebben hun invloed op de conditie van een kwetsbaar kunstwerk. Het is daarom aan te raden een schilderij om de ca. 10 jaar even na te laten kijken.


Op ons restauratie-atelier wordt een schilderij doorgaans van de bestaande vernislaag ontdaan en opnieuw gevernist, ter bescherming. Ook worden oude retouches verwijderd, scheuren gehecht, verf vastgezet, en heel soms wordt een doek dat sterk is vergaan zorgvuldig ‘gered’ met een steundoek. Daarbij houden onze restauratoren zich aan een strenge, ethische code.


Een restaurator komt in zijn werk regelmatig voor - vaak aangename - verrassingen te staan: relatief kleine, zoals het tevoorschijn komen van prachtige heldere kleuren onder een sterk vergeelde vernis, maar soms ook grote, zoals de ontdekking van een weggeschilderde voorstelling op de achterzijde van het doek, of de onthulling van oorspronkelijke, maar later weggeretoucheerde beeldelementen.

Vraag vrijblijvend prijsopgave voor het vakkundig schoonmaken, conserveren en of restaureren van uw schilderij. 
Een indicatieve prijs voor het schoonmaken van een klein schilderij is vanaf € 80,- tot ca € 200,-

GEZIEN IN
EDITIE 4/2016 VAN

  • Facebook Round
  • Pinterest Round
  • Twitter - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

VIND ONS LEUK OP FACEBOOK

 

PIN ONS OP PINTERESTR

VOLG ONS OP TWITTER

INSTAGRAM

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now